En rattrapante chronograph fake rolex är också känd som en

En rattrapante chronograph fake rolex är också känd som en "split-seconds" chronograph; den första moderna versionen av komplikationen, med ett hjärta för splitmekanismen, skapades av Joseph-Thaddeus Winnerl år 1838. Det anses traditionellt vara en av de tre klassiska höga komplikationerna, tillsammans med den eviga kalendern och minut repeater, och klassiskt, varje klocka som ville glädja sig över titeln "Grand Complication" måste inkludera alla tre. Rattrapante-kronografmekanismen är en del av denna trilogi tack vare komplikationens extremt känsliga natur och den stora försiktighet som måste vidtas vid tillverkning, montering och justering för att den ska fungera korrekt.

Som med den mekaniska klockan i sig är det först och främst lite beskattande att förstå hur rattrapante-kronografen rolex replica fungerar eftersom den inte riktigt liknar någon annan mekanisk enhet som vi regelbundet interagerar med.

Diagrammet nedan, från Donald de Carles komplicerade klockor och deras reparation, är ett användbart att fundera över om du är nyfiken på hur mekanismen fungerar. Längst ner i diagrammet finns det delade sekundershjulet, som ligger i rörelsens centrum. Delningshjulet är monterat på ett ihåligt rör som går genom rörelsen till urtavlan; split-sekundvisaren passar friktion på röret. I mitten av röret är den fasta svängningen för mittenkronografens sekundvisare. Mittkronografens sekundärhjul, som bär svängen och handen, sitter ovanför delat sekundhjul; monterad på den är den hjärtformade kammen G. När kronografen löper och de två händerna inte är delade, sitter rubinrullen I, under rolex kopia tryck från fjädern J, i skåran vid den lägsta punkten på hjärtstycket. Detta kopplar delat sekundershjul mekaniskt till kronografens sekundhjul och gör att både sekundvisare och kronograf sekundvisare roterar tillsammans.