Med ett enda andetagsrekord på cirka åtta... (rolex replica)

Med ett enda andetagsrekord på cirka åtta minuter och ett personligt dyk på 126 meter är Nery inte bara en extremt begåvad idrottsman, han är också en uttalad förespråkare för havet och begåvad artist, som tillsammans med sin fru Julie Gautier har producerat en omfattande katalog med vackra fridykningshorts, inklusive Dean's Blue Holes fantastiska "bashoppande"-video långt tillbaka 2010. Med cirka 30 miljoner visningar är detta virala klipp utan tvekan en av de bästa rolex replica gratisvideorna som någonsin uppnåtts och är berättigat ansvarig för att skapa sport. kartan över den kollektiva mainstreamen. Så det borde inte komma som någon överraskning att dessa egenskaper gjorde den till en het produkt och den perfekta ambassadören för Panerais Luminor 1950-linje, som ledde fram till 2017 års "Tratti"-kampanj.

Vilket för oss till den nya PAM 982 - ett "pre-SIHH"-meddelande som gjordes inför 2019 års show i januari. Det är en helt ny Panerai-referens som lånar den minimalistiska urtavlan hos PAM 1389 dykarklocka och kopplar den till titanhöljet och 47 mm Flyman PAM 615 kronografurverket, som blandar två nya element: en ram i mattblå keramik och en fläckig "gråhaj" urtavla. Baksidan av fodralet är graverad med en siluett av en dykare, en liten fiskstim (lika oförklarlig som deras närvaro), tillsammans med Nerys signatur och hans bästa av 126 meter långa personal. Ur designsynpunkt fungerar det övergripande utförandet mycket bra - de slående blå nyanserna och texturerna matchar perfekt inspirationen vid källan och skapar en sömlös integration i den befintliga Panerai-kollektionen, även för dem som kanske inte är intresserade av sporten fridykning.

Det enda riktiga finurligheten med själva klockan är urverket, som inte verkar ha någon egentlig fördel för en fridykare – eller en vanlig dykare för den delen, trots att den är vattentät till 300 meter. Precis som PAM 615 använder denna nya referens Panerais egenutvecklade Panerai cal. P.9100, som är ett pelarhjul med flyback kronografverk med tre dagars gångreserv. Den klockor kopior har en sekundräknare som körs vid 9:00 (som återställs när kronan dras ut - en fin touch) och en 12-timmars räknare vid 3:00. Visst, komplikationen med tillbakagång är lite mer meningsfull för tävlingsapplikationer som yachttiming, där denna rörelse används i alternativ som America's Cup PAM 726, men det är verkligen lite konstigt för fridykaren, där en mycket läsbar och enkel klocka som PAM 1389 som visas i Nerys "Tratti"-video skulle förmodligen vara lite mer vettigt.